Dit ben ik.

Mijn naam luidt voluit Anje Catharina Flach. Ik ben geboren op 17 juli 1955 in Den Helder.

 

Zoals vaak vroeger ben ook ik vernoemd. Naar de moeder van mijn vader, OMA FLACH dus.

Voor opa en oma Flach stond vernoemd worden hoog in het vaandel. Dat werd beloond met een cadeautje. Mijn moeder heeft ook een cadeautje gekregen.

Ik heb het hangertje van mijn moeder gekregen toen mijn ouders 45 jaar getrouwd waren en ik draag het sinds die tijd met veel plezier.

Mijn beide opa's en oma's waren echte familie-mensen die dol waren op contact met kinderen en kleinkinderen.

Het betekende daardoor ook dat je als kind veel contact had met de diverse familie-leden die je dan ook eigenlijk allemaal wel een beetje of nog meer kende. Ook ooms en tantes en neven en nichten van mijn beide ouders.

Logeerpartijtjes in Hilversum en Drachten. Familie-uitjes, regelmatig ook een weekendje met elkaar weg.

Ik belandde in een nest waar het niet altijd even goed liep omdat mijn interesses en behoeftes zo anders waren dan die van de rest. Maar er waren altijd wel ergens andere familie-nestjes waar ik me wel thuis voelde. Waar ik terecht kon.

Zo konden feestdagen toch gezellig met familie worden doorgebracht. En lief en leed gedeeld worden.

Het familie-contact heeft altijd veel voor mij betekend en later ook voor mijn zoon, Andre jr.

Ik ben eens van school weggelopen, maar dat kon gewoon naar opa en oma in Amsterdam. Niks zwerven op straat. Daar ben ik nog steeds heel blij om.

Ik ben dan ook heel dankbaar dat ik in een dergelijk warme omgeving ben groot geworden. Want die contacten hebben me toch ook helpen vormen. Met name wil ik hier toch een paar mensen noemen: Sam en Aya, Hank en Michiel en Piet en Marijke en hun kinderen.

Begin augustus 2006 zijn Leo en ik opa en oma geworden van onze eerste kleindochter, Lynn. In november 2008 kwam onze tweede kleindochter Jayden. We zijn super trotse en blije grootouders van deze twee meisjes Flach.

Eens te meer beseffen wij nu dat familie-herinneringen heel belangrijk zijn. Deze wil ik dan ook graag voor hen bewaren. Daarom heb ik deze website gemaakt.  

Met foto's van vroeger en nu. Met verhalen. Met stamboomgegevens.

Over opa's en oma's, over mijn ouders en over andere familie-leden.

Wij hopen dat onze lieve meisjes in net zo'n warm nest terecht zullen komen. Al hebben zij  dan geen ooms en tantes van vaders kant en 1 tante van moeders kant, wij hopen toch dat onze kleindochters ook genoeg plekjes hebben om de warmte en gezelligheid te vinden die nodig zijn om op te groeien tot een gelukkige volwassene.

Wij hopen dat iedereen die op deze site belandt, beseft hoe belangrijk het is om familie te hebben.

Mochten er nog mensen zijn die iets meer weten of foto's hebben om hier op te zeten, dan is alle informatie van harte welkom.

 

Veel plezier met rond kijken.

Liefs

 

Anje C. Flach